Makaron z trzema serami
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 200 g makaronu rigatoni lub fettuccine
- 20 g masła
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 łyżka liści mięty
- 150 g ricotty
- ⅓ szklanki (25 g) drobno tartego parmezanu
- 100 g pokruszonego sera pleśniowego
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku przez 10-12 minut. Odcedzić i wrzucić z powrotem do ciepłego garnka. Patelnię rozgrzać na średnim ogniu. Wrzucić masło i wlać oliwę. Podgrzewać, aż masło się roztopi. Wrzucić szałwię i podsmażać po 3 minuty z każdej strony, aż liście będą chrupkie. Makaron połączyć z ricottą, parmezanem i serem pleśniowym. Rozłożyć na talerze i przybrać szałwią. Polać masłem szałwiowym. Przed podaniem posypać solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W