Makaron z chlebem, smażonymi kaparami i kiszonymi pomidorkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
Składniki:
- opakowanie makaronu spaghetti
- ½ szkl. kaparów
- 10 szt. kiszonych pomidorków
- oliwa do smażenia
- mała garść świeżych liści bazylii
- mała pikantna kiełbasa, np. chorizo
- 3 ząbki czosnku
- 4 kromki chleba żytniego
- 1 szt. sera buratta lub mozzarelli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć kapary, plastry kiełbasy oraz całe ząbki czosnku. Smaż, aż składniki będą chrupiące.
Dodaj liście bazylii oraz porwany chleb. Dodaj więcej oliwy i dorzuć ugotowany makaron. Tuż przed podaniem dodaj porwaną burattę i pokrojone pomidorki.
Całość możesz posypać startym twardym owczym serem. Smacznego!
Dodaj liście bazylii oraz porwany chleb. Dodaj więcej oliwy i dorzuć ugotowany makaron. Tuż przed podaniem dodaj porwaną burattę i pokrojone pomidorki.
Całość możesz posypać startym twardym owczym serem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W