Tajska zupa z kurczaka
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 3 szklanki (750 ml) bulionu drobiowego
- 2 szklanki (500 ml) mleka kokosowego
- 1 długa czerwona papryczka chili
- cienko pokrojona
- 1 łyżka startego świeżego imbiru
- 6 liści limonki kaffir
- cienko pokrojonych
- 2 korzonki kolendry
- umyte i drobno posiekane
- 1 pierś kurczaka o wadze 200 g
- sprawiona i pokrojona w paski
- 60 g strączków groszku cukrowego
- pokrojonych
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka soku z limonki
- liście kolendry i pokrojona papryczka chili
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na dość dużym ogniu zagotować bulion i mleko kokosowe z chili, imbirem, liśćmi limonki i korzonkami kolendry. Zmniejszyć ogień i gotować 3 minuty. Dodać kurczaka i gotować 2 minuty. Dodać groszek i gotować jeszcze minutę. Dodać sos rybny i sok z cytryny, i wymieszać. Wlać zupę do talerzy i podawać przybraną liśćmi kolendry i chili.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W