Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek

Ceviche z sardynek z pastą z oliwek
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 4 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia bałkańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sardynki ułóż na talerzu, następnie dodaj posiekaną papryczkę chili oraz cebulę dymkę pokrojoną w półtalarki.
Sardynki dopraw do smaku solą, pieprzem skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki na 20 minut.
Ziemniaki ugotuj w osolonej, wrzącej wodzie i odcedź.
Następnie przygotuj pastę z oliwek: w moździerzu ucieraj posiekany czosnek z odrobiną soli, dodaj posiekane oliwki oraz kapary. Całość ucieraj, aby połączyć wszystkie składniki, i dopraw na koniec solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Gotową pastę połącz z ugotowanymi ziemniakami, startą skórką z cytryny, posiekanym rozmarynem i delikatnie wymieszaj, aby połączyć wszystkie smaki.
Wcześniej przygotowane ceviche wyjmij z lodówki i podawaj wraz z ziemniakami w paście.
Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA