Ciabatta z kurczakiem panierowanym w panko
Oceń przepis:
Przygotował:
Matteo Brunetti
- Seria kulinarna:
- Bitwa na smaki: David vs Matteo 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 4 małe ciabatty albo 2 duże
- 12 polędwiczek z kurczaka
- panierka panko
- 2 jajka
- trochę mąki
- 1 l oleju do smażenia
- 50 g masła
- 1 papryka czerwona, 1 żółta, 1 zielona
- świeża bazylia
- 2 dobrej jakości kulki mozzarelli di bufala lub burrata
- troszeczkę syropu z octu balsamicznego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Miedzy dwoma kawałkami folii ubić polędwiczki, aby były płaskie i tej samej grubości. Obtoczyć je w mące, potem w rozmąconym jajku i bardzo dokładnie w panko. Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor.
Na patelnię wlać sporo oliwy i dodać paprykę pokrojoną w paski i na koniec doprawić solą, pieprzem i bazylią. Na patelni rozpuścić masło, ułożyć połówki ciabatty. Smażyć, aż będzie złoto-brązowa. Zdjąć z patelni, doprawić szczyptą soli i pieprzu i położyć na to kilka listków bazylii, paprykę, mozzarellę rozdartą na kawałki, kurczaka w panko i skropić syropem z octu balsamicznego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W