Tatar z łososia
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 300 g surowego łososia
- 1 pomarańcza
- 1 burak
- sól
- pieprz
- ½ małej chili
- 2 listki kaffir
- 1 trawa cytrynowa
- ½ pęczka kolendry
Do podania:
- 4 sporej wielkości grzanki
- kilka gałązek koperku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Łososia myjemy, suszymy i pozbywamy skóry i ości. Kroimy w kosteczkę i przyprawiamy solą, pieprzem, częścią soku z pomarańczy i skórką z ćwiartki pomarańczy.
Burak obieramy i kroimy na mandolinie w cieniutkie plasterki.
W misce układamy warstwę buraczków, na to kładziemy listki limonki i rozgniecioną trawę cytrynową.
Nakładamy łososia, posypujemy poszatkowaną kolendrą i znów układamy plastry buraka. Całość skrapiamy sokiem z pomarańczy. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. 30 minut.
Serwujemy na grzankach udekorowane plastrami buraka i koperkiem.
Burak obieramy i kroimy na mandolinie w cieniutkie plasterki.
W misce układamy warstwę buraczków, na to kładziemy listki limonki i rozgniecioną trawę cytrynową.
Nakładamy łososia, posypujemy poszatkowaną kolendrą i znów układamy plastry buraka. Całość skrapiamy sokiem z pomarańczy. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. 30 minut.
Serwujemy na grzankach udekorowane plastrami buraka i koperkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W