Grillowane placki kukurydziane z oliwkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Pieczywo, Dania z grilla
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki krupczatki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- woda do zagniecenia
- kilka oliwek
- szczypta soli
- oliwa do smarowania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Suche składniki łączymy ze sobą. Dodajemy oliwę i rozcieramy. Następnie dodajemy trochę wody tak by ciasto się skleiło ale nie było zbyt luźne. Odrywamy kawałki ciasta i rozwałkowujemy na stolnicy, pod koniec wwałkowując w nie oliwki pokrojone w plasterki. Pieczemy na grillu aż będą przyrumienione i twarde, smarując od czasu do czasu oliwą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W