Japoński sernik bawełniany

Japoński sernik bawełniany
Oceń przepis:
205 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 3 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Serniki

Składniki:

  • 250 g serka kremowego
  • 50 ml rozpuszczonego masła
  • 15 ml soku z cytryny
  • 100 g mleka 3,2%
  • 15 g mąki pszennej tortowej
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • szczypta soli 240 g białka / 6 białek
  • 120 g żółtka / 6 żółtek
  • 140 g cukru
  • 3 ml ekstraktu z wanilii szczypta kwasku cytrynowego
  • cukier puder do posypania sernika

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ser, masło, mleko wymieszać w malakserze, dodać mąkę pszenną oraz skrobię kukurydzianą, sól, żółtka, sok z cytryny i wymieszać na jednolitą masę.

Białka ubić z cukrem i szczyptą kwasku cytrynowego na sztywną pianę, stopniowo połączyć z masą serową. Całość przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec w kąpieli wodnej, w piekarniku rozgrzanym do 170ºC, przez 70 min.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA