Japoński sernik bawełniany
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Serniki
Składniki:
- 250 g serka kremowego
- 50 ml rozpuszczonego masła
- 15 ml soku z cytryny
- 100 g mleka 3,2%
- 15 g mąki pszennej tortowej
- 15 g skrobi kukurydzianej
- szczypta soli 240 g białka / 6 białek
- 120 g żółtka / 6 żółtek
- 140 g cukru
- 3 ml ekstraktu z wanilii szczypta kwasku cytrynowego
- cukier puder do posypania sernika
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ser, masło, mleko wymieszać w malakserze, dodać mąkę pszenną oraz skrobię kukurydzianą, sól, żółtka, sok z cytryny i wymieszać na jednolitą masę.
Białka ubić z cukrem i szczyptą kwasku cytrynowego na sztywną pianę, stopniowo połączyć z masą serową. Całość przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec w kąpieli wodnej, w piekarniku rozgrzanym do 170ºC, przez 70 min.
Białka ubić z cukrem i szczyptą kwasku cytrynowego na sztywną pianę, stopniowo połączyć z masą serową. Całość przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec w kąpieli wodnej, w piekarniku rozgrzanym do 170ºC, przez 70 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Serniki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W