Naleśniki z mąki gryczanej z szynką, pieczarkami i rozmarynem

Naleśniki gryczane
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zrób ciasto na naleśniki: wymieszaj mąkę z solą i jajkami. Dodaj stopniowo wodę lub mleko do momentu uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Odstaw na minimum godzinę do lodówki.
W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę z pieczarkami, dopraw solą i pieprzem, a na koniec świeżym rozmarynem. Odstaw.
Na patelni do naleśników usmaż naleśniki gryczane do wyczerpania ciasta.
Na talerzu połóż naleśnik, na nim kilka liści sałat, plaster szynki długodojrzewającej i pieczarki z cebulą i rozmarynem. Możesz posypać wiórkami z sera litewskiego. Zawiń naleśnik i zjedz od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA