Naleśniki z mąki gryczanej z szynką, pieczarkami i rozmarynem
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 3 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- szklanka mąki gryczanej
- 2 jajka
- mleko lub woda
- sól
- Dodatki:
- szynka długodojrzewająca
- kilka pieczarek
- 1 czerwona cebula pokrojona w grubą kostkę
- 1 gałązka rozmarynu
- ser Dziugas 12-miesięczny pokrojony w wiórki
- liście sałaty dębowej
- pieprz
- 4 plastry dojrzewającego koziego sera
- świeży tymianek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zrób ciasto na naleśniki: wymieszaj mąkę z solą i jajkami. Dodaj stopniowo wodę lub mleko do momentu uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Odstaw na minimum godzinę do lodówki.
W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę z pieczarkami, dopraw solą i pieprzem, a na koniec świeżym rozmarynem. Odstaw.
Na patelni do naleśników usmaż naleśniki gryczane do wyczerpania ciasta.
Na talerzu połóż naleśnik, na nim kilka liści sałat, plaster szynki długodojrzewającej i pieczarki z cebulą i rozmarynem. Możesz posypać wiórkami z sera litewskiego. Zawiń naleśnik i zjedz od razu.
W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę z pieczarkami, dopraw solą i pieprzem, a na koniec świeżym rozmarynem. Odstaw.
Na patelni do naleśników usmaż naleśniki gryczane do wyczerpania ciasta.
Na talerzu połóż naleśnik, na nim kilka liści sałat, plaster szynki długodojrzewającej i pieczarki z cebulą i rozmarynem. Możesz posypać wiórkami z sera litewskiego. Zawiń naleśnik i zjedz od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W