Polędwica na sałacie z prażonymi orzeszkami i ogórkiem

Polędwica na sałacie
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • 30-45 dkg polędwicy wołowej
  • ogórek
  • sól
  • mango
  • 2 garści liści szpinaku
  • 2 garści liści musztardowca
  • papryczka chilli
Dressing:
  • duża garść orzechów ziemnych niesolonych
  • 50 ml sosu rybnego
  • 25 ml sosu sojowego jasnego
  • sok z limonki
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 ml oleju chilli
  • kilka listków świeżej kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Polędwicę pokrój na cienkie plastry i opal opalarką.
Z ogórka usuń pestki i pokrój go w paski.
Mango pokrój w drobną kostkę.
Przygotuj dressing. Orzeszki rozgnieć. Łyżkę orzeszków zostaw do posypania na sałatę, resztę wsyp do miski. Dodaj sos rybny, sos sojowy, sok z limonki. Dodaj czosnek, olej chilli, kolendrę.
W dressingu wymocz plastry polędwicy.
Na dużym talerzu ułóż liście szpinaku i musztardowca, dodaj ogórka, mango i wymoczone plastry polędwicy. Całość posyp orzeszkami i pokrojoną papryczką chilli. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA