Rogaliki z ciasta francuskiego z pstrągiem, burakami i sosem cytrynowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- filet z pstrąga ok. 300 g
- 300 g ugotowanych buraków
- małe opakowanie serka koziego
- jabłko
- 2 łyżki masła
- sok z połowy cytryny
- świeży tymianek
- pieprz mielony
- czarnuszka
- sos koperkowo - cytrynowy:
- sok z 3 cytryn
- 1/2 łyżki masła
- 2 żółtka
- łyżeczka miodu
- świeży koperek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kawałki fileta, masło i sok z cytryny zmiksuj w blenderze. Do masy z pstrąga dodaj pokrojone w drobną kostkę buraki, serek kozi, starte jabłko i posiekany świeży tymianek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i wytnij z niego trójkąty.Na środek każdego trójkąta nałóż farsz. Boki złóż do środka i zwiń. Rogaliki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz je w 200 stopniach przez 15-20 minut.
Sok, masło, zółtka i miód połącz w misce. Wstaw miskę do kąpieli wodnej i mieszaj cały czas, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą, a sos zgęstnieje. Do gotowego sosu dodaj posiekany koperek. Rogaliki podawaj z sosem. Smacznego!
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i wytnij z niego trójkąty.Na środek każdego trójkąta nałóż farsz. Boki złóż do środka i zwiń. Rogaliki posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Piecz je w 200 stopniach przez 15-20 minut.
Sok, masło, zółtka i miód połącz w misce. Wstaw miskę do kąpieli wodnej i mieszaj cały czas, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą, a sos zgęstnieje. Do gotowego sosu dodaj posiekany koperek. Rogaliki podawaj z sosem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W