Grillowany bundz z sosem z owoców leśnych z malinową lemoniadą
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie 4 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 4 grube plastry twardego bundzu
- 1 łyżka miodu
- papier do pieczenia
- 500 ml jagód
- świeża kolendra
- 5-6 łyżek cukru brązowego nierafinowanego
- odrobina winiaku lub likieru jagodowego
- Lemoniada:
- mięta
- 3 łyżki cukier brązowego nierafinowanego
- 500 g malin
- lud kruszony
- 2 szt. limonki
- woda gazowana lub proseco
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na głęboką patelnię wysyp jagody, zasyp cukrem i dodaj winiak. Duś aż jagody się rozpadną, przetrzyj przez sito, dodaj kolendrę i ostudź. Patelnię rozgrzej, połóż papier i grilluj na nim kawałki sera, co jakiś czas smaruj je miodem.
Lemoniada:
Do blendera wlej sok z limonek, dodaj maliny i świeżą miętę. Dosyp cukier brązowy, całość zmiksuj. Dodaj kruszony lód i Proseco lub wodę mineralną.
Lemoniada:
Do blendera wlej sok z limonek, dodaj maliny i świeżą miętę. Dosyp cukier brązowy, całość zmiksuj. Dodaj kruszony lód i Proseco lub wodę mineralną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W