Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 gruszki
- 10 dag gotowej żurawiny
- 3 łyżki brązowego cukru
- 3 łyżki dobrego octu jabłkowego
- 15 dag oscypka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gruszki obrać i skroić w ósemki. Na patelnię wlać ocet i wsypać cukier. Rozpuścić. Włożyć gruszki i karmelizować powoli, aż staną się półtwarde. Pod koniec obsypać tartym oscypkiem i przykryć, aby ser się stopił. Zdjąć na talerz, ułożyć w krąg, a w środek nałożyć żurawinę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia polska
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W