Marynowana czerwona cebula
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Składniki:
- 2 duże czerwone cebule
- pokrojona w jak najcieńsze półplasterki
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka czerwonego octu winnego
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż cieniutkie plasterki cebuli do słoika, upchnij je jak najściślej. Wymieszaj ocet z cukrem w małym rondlu, dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia i zalej gorącym płynem cebulę. Odstaw żeby ostygło i wstaw do lodówki. Można jeść już następnego dnia, ale im dłużej postoi, tym będzie lepsze. Jednak nie trzymaj tego dłużej niż miesiąc.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W