Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 filiżanki orzechów laskowych
- pół filiżanki suszonej żurawiny
- pół filiżanki suszonych granatów
- pół łyżeczki wody pomarańczowej
- pół filiżanki tahiny
- pół filiżanki syropu ryżowego albo miodu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Półtorej filiżanki orzechów, żurawinę i granat rozdrobnić w blenderze. Wlać wodę pomarańczową, tahinę i syrop. Powinna powstać lśniąca masa. Zemleć resztę orzechów. Z masy formować kulki wielkości śliwki i obtaczać w mielonych orzechach.
W przypadku alergii orzechy zastąpić suszonymi owocami.
W przypadku alergii orzechy zastąpić suszonymi owocami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W