Kuleczki orzechowo-pomarańczowe

Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 filiżanki orzechów laskowych
  • pół filiżanki suszonej żurawiny
  • pół filiżanki suszonych granatów
  • pół łyżeczki wody pomarańczowej
  • pół filiżanki tahiny
  • pół filiżanki syropu ryżowego albo miodu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Półtorej filiżanki orzechów, żurawinę i granat rozdrobnić w blenderze. Wlać wodę pomarańczową, tahinę i syrop. Powinna powstać lśniąca masa. Zemleć resztę orzechów. Z masy formować kulki wielkości śliwki i obtaczać w mielonych orzechach.
W przypadku alergii orzechy zastąpić suszonymi owocami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA