Jaffle na 2 sposoby

Jaffle na 2 sposoby
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 1 łyżka oleju
  • ⅓ łyżeczki nasion brązowej gorczycy
  • 1 średnia cebula, pokrojona
  • 20 plasterków chorizo
  • 4 łyżki chutneya ziołowego
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 średnie pomidory, pokrojone
  • 4 garście rukoli
  • masło
  • sól dla smaku
  • 8 kromek chleba
25g sera cheddar i garść drobno pokrojonej czerwonej cebuli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Dodaj nasiona gorczycy i smaż przez 30 sekund, aż zaczną strzelać. Dodaj cebulę, szczyptę soli i smaż przez 10-12 minut albo do skarmelizowania cebuli.

Na 4 kromkach chleba rozsmaruj chutney ziołowy. Nałóż pomidory, skarmelizowaną cebulę, chorizo i rukolę. Na pozostałych kromkach chleba rozsmaruj majonez, przykryj nimi pierwsze 4 kromki. Smaż jaffle na złocisty kolor.

W przypadku wersji serowo-pomidorowej, na 4 kromkach rozsmaruj 1 łyżkę chutneya. Nałóż pomidory, ser i cebulę. Na pozostałych kromkach chleba rozsmaruj majonez, przykryj nimi pierwsze 4 kromki. Smaż jaffle na złocisty kolor.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA