Jaffle na 2 sposoby
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1 łyżka oleju
- ⅓ łyżeczki nasion brązowej gorczycy
- 1 średnia cebula, pokrojona
- 20 plasterków chorizo
- 4 łyżki chutneya ziołowego
- 3 łyżki majonezu
- 2 średnie pomidory, pokrojone
- 4 garście rukoli
- masło
- sól dla smaku
- 8 kromek chleba
25g sera cheddar i garść drobno pokrojonej czerwonej cebuli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Dodaj nasiona gorczycy i smaż przez 30 sekund, aż zaczną strzelać. Dodaj cebulę, szczyptę soli i smaż przez 10-12 minut albo do skarmelizowania cebuli.
Na 4 kromkach chleba rozsmaruj chutney ziołowy. Nałóż pomidory, skarmelizowaną cebulę, chorizo i rukolę. Na pozostałych kromkach chleba rozsmaruj majonez, przykryj nimi pierwsze 4 kromki. Smaż jaffle na złocisty kolor.
W przypadku wersji serowo-pomidorowej, na 4 kromkach rozsmaruj 1 łyżkę chutneya. Nałóż pomidory, ser i cebulę. Na pozostałych kromkach chleba rozsmaruj majonez, przykryj nimi pierwsze 4 kromki. Smaż jaffle na złocisty kolor.
Na 4 kromkach chleba rozsmaruj chutney ziołowy. Nałóż pomidory, skarmelizowaną cebulę, chorizo i rukolę. Na pozostałych kromkach chleba rozsmaruj majonez, przykryj nimi pierwsze 4 kromki. Smaż jaffle na złocisty kolor.
W przypadku wersji serowo-pomidorowej, na 4 kromkach rozsmaruj 1 łyżkę chutneya. Nałóż pomidory, ser i cebulę. Na pozostałych kromkach chleba rozsmaruj majonez, przykryj nimi pierwsze 4 kromki. Smaż jaffle na złocisty kolor.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W