Zapiekanka z wędzonego boczku, szynki i topinamburu
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Zapiekanki
Składniki:
- okrągła brytfanka do pieczenia
- około 1 kg topinamburu pokrojonego w plastry
- 20 dag mocno uwędzonego boczku
- 15 dag mielonej szynki wieprzowej
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- łyżeczka posiekanego tymianku
- kilka łyżek musztardy
- pół szklanki śmietany 30%
- jajko
- 10 dag startego sera bursztyn
- 3 suszone pomidory
- 2 świeże pomidory jajo
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Topinambur obierz i pokrój w plastry. Wymieszaj go z szynką, posiekanym tymiankiem, natką, musztardą i solą oraz pieprzem i przełóż do brytfanki. Posyp wszystko posiekanym boczkiem i jajkiem zmieszanym ze śmietaną i serem. Wylej na topinambur. Z wierzchu ułóż suszone pomidory i pokrojone na pół świeże (skórką do farszu), posyp natką. Piecz aż topinambur będzie miękki a płyn stężały.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W