Rolada z indyka z pistacjami i serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 3 (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
Składniki:
- 600 g piersi z indyka
- 1 jajko
- 100 ml śmietanki
- 100 g obranych pistacji
- 100 g sera pleśniowego
- 50 g suszonych żurawin
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- pumpernikiel
- majonez
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pierś z indyka rozpłataj i lekko rozbij, by otrzymać równy placek o grubości ok 1,5 cm. Placek przytnij do wymiarów ok. 15 x 20 cm i przełóż na płat posmarowanej tłuszczem folii aluminiowej. Okrawki mięsa zmiksuj w melakserze, w trakcie miksowania dodając jajko, śmietankę i przyprawy. W powstałą masę wmieszaj bez miksowania żurawiny, pistacje i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Przełóż na płat mięsa i zawiń roladę, skręcając mocno końce folii. Piecz w kąpieli wodnej (150 st. C) przez około 45 minut. Ostudź i podaj na pumperniklu, pokrojoną w cienkie plastry.
Sprzęt: Deska, nóż z brodą 24 cm, melakser kitchen aid, tłuczek do mięsa, folia spożywcza, folia aluminiowa, pędzelek, głęboka blacha, miseczki szklane 0,5 l, młynek do soli, młynek do pieprzu, talerz 28 cm.
Sprzęt: Deska, nóż z brodą 24 cm, melakser kitchen aid, tłuczek do mięsa, folia spożywcza, folia aluminiowa, pędzelek, głęboka blacha, miseczki szklane 0,5 l, młynek do soli, młynek do pieprzu, talerz 28 cm.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W