Rolada z indyka z pistacjami i serem

Rolada z indyka z pistacjami i serem
Oceń przepis:
77 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 3 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pierś z indyka rozpłataj i lekko rozbij, by otrzymać równy placek o grubości ok 1,5 cm. Placek przytnij do wymiarów ok. 15 x 20 cm i przełóż na płat posmarowanej tłuszczem folii aluminiowej. Okrawki mięsa zmiksuj w melakserze, w trakcie miksowania dodając jajko, śmietankę i przyprawy. W powstałą masę wmieszaj bez miksowania żurawiny, pistacje i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Przełóż na płat mięsa i zawiń roladę, skręcając mocno końce folii. Piecz w kąpieli wodnej (150 st. C) przez około 45 minut. Ostudź i podaj na pumperniklu, pokrojoną w cienkie plastry.

Sprzęt: Deska, nóż z brodą 24 cm, melakser kitchen aid, tłuczek do mięsa, folia spożywcza, folia aluminiowa, pędzelek, głęboka blacha, miseczki szklane 0,5 l, młynek do soli, młynek do pieprzu, talerz 28 cm.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA