Zupa serowa z sadzonymi jajkami

Zupa serowa z sadzonymi jajkami
Oceń przepis:
51 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 500 ml maślanki
  • 200 g sera pleśniowego
  • ½ szklanki śmietany 30%
150 g kiełbasy chorizo

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu podgrzej śmietanę i rozpuść w niej ser.
Garnek zdejmij z ognia. Dolej maślankę w temperaturze pokojowej i dokładnie wymieszaj.
Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż kawałki chorizo, następnie dodaj małe różyczki brokułu, winogrona przekrojone w poprzek i suszone pomidory. Wszystko wymieszaj.
Na koniec dodaj pokruszone kawałki ciabatty.
Na patelni rozpuść masło i usmaż jajka sadzone. Złóż danie. Masę serową wylej na patelnie. Na wierzch ułóż podsmażone warzywa z owocami oraz jajka sadzone. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA