Zupa dyniowa z soczewicą i twarożkiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Dania z dyni
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:1 łyżka oliwy
1 posiekany por
1 rozgnieciony ząbek czosnku
2 filiżanki obranej, pozbawionej nasion dyni
2 obrane ziemniaki
pół filiżanki opłukanej, czerwonej soczewicy
500 ml bulionu jarzynowego albo drobiowego
1 filiżanka twarożku
1 liść laurowy
Przygotowanie:
Por podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek, warzywa i soczewicę. Dokładnie wymieszać. Wlać bulion, dodać liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 30 minut, aż składniki będą miękkie. Lekko przestudzić i rozdrobnić blenderem na krem. Na koniec dodać twarożek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W