Zupa fińska z łososiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g fileta z łososia
- 1 l wywaru warzywnego
- 1 cebula czerwona
- kilka różyczek brokułów
- 1 marchewka
- 3 ziemniaki
- 2 łyżki masła
- 50 ml śmietany 18%
- 100 ml mleka
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 2 łyżki sosu rybnego
- świeży koperek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do garnka wrzuć masło i zeszklij na nim pokrojoną, czerwoną cebulę. Pokrój na talarki marchewkę, a ziemniaki w kostkę. Warzywa dodaj do cebuli i smaż około dwóch minut. Całość zalej następnie wywarem warzywnym, dopraw sosem rybnym, zielem angielskim i liściem laurowym. Zupę doprowadź do wrzenia i gotuj, aż warzywa będą miękkie. W trakcie gotowania zupy, oczyść łososia z ości i pokrój w kostkę takiej wielkości, aby ryba nie rozpadła się w trakcie gotowania. Dodaj jeszcze mleko i śmietanę, całość wymieszaj. Do zupy dodaj pokrojonego łososia i różyczki brokułów. Całość gotuj jeszcze przez około pięć minut. Zupę fińską podawaj ze świeżym koperkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W