Kasza manna na mleku kokosowym z grillowanymi owocami i posypką
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 3 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 1 szklanka kaszy manny
- mleko kokosowe
- miąższ z 1 laski wanilii
- 2 łyżki miodu
- grillowane owoce: arbuz i nektarynki
- świeże borówki
- skórka otarta z limonki
- Posypka:
- 2 łyżki prażonych ziaren konopi
- 2 łyżki orzechów laskowych, kruszonych i prażonych
- kilka listków świeżej mięty
- 1 łyżka cukru trzcinowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posypka: w moździerzu ugnieć razem orzeszki laskowe kruszone z prażonymi ziarnami konopi, cukrem trzcinowym i liśćmi mięty. Odstaw.
Ugotuj kaszę mannę na mleku kokosowym wraz z miąższem z laski wanilii. Posłodź miodem do smaku.
Podaj kaszę mannę z owocami i posypką z ziarna konopi.
Ugotuj kaszę mannę na mleku kokosowym wraz z miąższem z laski wanilii. Posłodź miodem do smaku.
Podaj kaszę mannę z owocami i posypką z ziarna konopi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W