Kasza manna na mleku kokosowym z grillowanymi owocami i posypką

Kasza manna na mleku kokosowym
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy manny
  • mleko kokosowe
  • miąższ z 1 laski wanilii
  • 2 łyżki miodu
  • grillowane owoce: arbuz i nektarynki
  • świeże borówki
  • skórka otarta z limonki
  • Posypka:
  • 2 łyżki prażonych ziaren konopi
  • 2 łyżki orzechów laskowych, kruszonych i prażonych
  • kilka listków świeżej mięty
  • 1 łyżka cukru trzcinowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posypka: w moździerzu ugnieć razem orzeszki laskowe kruszone z prażonymi ziarnami konopi, cukrem trzcinowym i liśćmi mięty. Odstaw.
Ugotuj kaszę mannę na mleku kokosowym wraz z miąższem z laski wanilii. Posłodź miodem do smaku.
Podaj kaszę mannę z owocami i posypką z ziarna konopi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA