Beza z morelami

Beza z morelami
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • dwa kawałki piernika
  • 2 łyżki rumu
  • 1 jabłko
  • 3 morele pokrojone na cząstki
  • 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
  • 1 łyżka posiekanych migdałów
  • 2 białka
  • pół szklanki cukru pudru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pierniki nasączyć rumem. Jabłko pokroić w plasterki, wrzucić do małego rondla wraz z morelami i sokiem pomarańczowym. Gotować przez ok. 5 min. aż zmiękną. Na plastrach nasączonego ciasta ułożyć owoce i posypać migdałami. Białka ubić na pianę, połączyć z cukrem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 120 stopni C na ok. 40 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA