Beza z morelami

Oceń przepis:
Składniki:
- dwa kawałki piernika
- 2 łyżki rumu
- 1 jabłko
- 3 morele pokrojone na cząstki
- 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
- 1 łyżka posiekanych migdałów
- 2 białka
- pół szklanki cukru pudru
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Pierniki nasączyć rumem. Jabłko pokroić w plasterki, wrzucić do małego rondla wraz z morelami i sokiem pomarańczowym. Gotować przez ok. 5 min. aż zmiękną. Na plastrach nasączonego ciasta ułożyć owoce i posypać migdałami. Białka ubić na pianę, połączyć z cukrem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 120 stopni C na ok. 40 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W