Fondue z owocami
Oceń przepis:
Składniki:
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 1 szklanka wytrawnego białego wina
- 25 dag szafira
- 25 dag goudy z imbirem
- 1 kieliszek pigwówki
- 3 rogale maślane
- 1 puszka brzoskwiń w syropie
- 1 puszka ananasa
- 1 gruszka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mąkę kukurydzianą rozmieszać z odrobiną wina i odstawić. Owoce osączyć z syropu, gruszkę obrać, wszystko pokroić w spore kawałki idealne na jeden kęs. Z rogali wykroić zgrabne kromeczki, posmarować masłem i oprószyć cynamonem, następnie usmażyć z nich grzanki. Pozostałe wino wlać do garnka i powoli zagotować. Włożyć sery pokrojone w kostkę, mieszać, aż się roztopią na jednolitą masę, dodać mąkę i mieszać jeszcze 2 minuty. Na koniec wlać kieliszek nalewki. Fondue podawać bardzo gorące. Rozgrzane fondue ustawić na podgrzewaczu, kawałki owoców umieścić w salaterkach, pieczywo w koszyku. Na specjalny, długi widelec należy nadziewać kawałek owocu i obtaczać w masie serowej, a potem umieszczać na grzance. Popijać schłodzonym tym samym winem, co to użyte do masy serowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W