Krem z kaszy jaglanej z owocami

Krem z kaszy jaglanej
Oceń przepis:
42 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 garści namoczonych nerkowców lub migdałów
  • 2 garści namoczonych daktyli suszonych
  • 1 szklankę przegotowanej wody
  • karob i kakao w dowolnych proporcjach, w sumie 5 łyżek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kaszę, daktyle, migdały lub nerkowce zmiksuj na krem dodając stopniowo wodę.
Dołóż karob, kakao i wymieszaj. Podawaj w pucharkach jako samodzielne danie lub na deser.
Zamiast kakao i karobu możesz dodać do masy wanilię lub dowolne owoce, świeże lub w postaci przetworu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA