Lodowy tort z owocami lasu
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 400 g owoców leśnych
- 50 g cukru
- 1,5 puszki mleka słodzonego skondensowanego
- 500 g śmietany kremówki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Owoce leśne zasypujemy cukrem i delikatnie zagotowujemy, rozgniatamy zostawiając w miarę duże cząstki owoców. Studzimy, a następnie schładzamy je w lodówce do temp. około 4 stopni C.
W mikserze ubijamy na sztywno śmietanę i dodajemy schłodzone skondensowane mleko. Ubijamy przez chwilę do uzyskania gęstego kremu.
Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy schłodzony mix owoców. Dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem.
Wyrównujemy, a następnie na wierzch nakładamy pozostałą cześć kremu.
Tort przekładamy do zamrażalnika na 6-8 godzin. Po wyjęciu dekorujemy świeżymi owocami.
W mikserze ubijamy na sztywno śmietanę i dodajemy schłodzone skondensowane mleko. Ubijamy przez chwilę do uzyskania gęstego kremu.
Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy schłodzony mix owoców. Dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem.
Wyrównujemy, a następnie na wierzch nakładamy pozostałą cześć kremu.
Tort przekładamy do zamrażalnika na 6-8 godzin. Po wyjęciu dekorujemy świeżymi owocami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W