Jogurt grecki - domowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 1 litr pełnotłustego mleka od krowy (może być też mleko owcze lub kozie)
- kilka łyżek dobrego jogurtu
- najlepiej greckiego (dostępny w niektórych delikatesach)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mleko doprowadzić do wrzenia, a potem gotować na małym ogniu przez pół godziny. Ostudzić, tak, by mleko było lekko ciepłe. Jogurt rozpuścić w odrobinie ciepłego mleka i dodać do przegotowanego mleka, wymieszać. Mleko z jogurtem przelać do ceramicznego naczynia, przykryć ściereczką lub gazą i odstawić w ciepłe miejsce. Po kilku godzinach jogurt powinien być gotowy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W