Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 6 mięsistych pomidorów
- 10 plasterków boczku
- 6 kuleczek mozzarelli
- ostra papryczka
- tymianek
- sól
- pieprz
- słodka papryka suszona
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obetnij pomidorom czapeczki. Wydrąż pestki. Posól. Przypraw papryką środki pomidora. Owiń każdą kulkę mozzarelli w plasterek boczku i włóż do wnętrza pomidora. Posiekaj ostrą papryczkę. Pokrój pozostały boczek w paseczki. Ściśle poukładaj pomidory w naczyniu do zapiekania. Posyp paseczkami boczku i ostrej papryki. Zapiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W