Pikantne mule z fasolą
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 1,5 - 2 kg świeżych muli
- 100 ml oliwy
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 5 obranych
- posiekanych pomidorów bez skórki
- 1/2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3/4 szklanki białego wytrawnego wina
- sól
- pieprz
- chilli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym garnku rozgrzać oliwę, przez 5 minut smażyć cebulę, nie rumienić, dodać czosnek, chilli i pieprz. Po chwili dodać oczyszczone mule i wino. Gotować pod przykryciem, potrząsnąć garnkiem kilka razy, aż wszystkie mule się otworzą. Dodać pomidory, fasolę i natkę pietruszki, dobrze zamieszać i zagrzać. Uzupełnić przyprawy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W