Zupa z selera z chrzanem
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 korzeń selera
- 3 łyżki masła
- 3/4 l rosołu lub wywaru z warzyw
- 3 łyżki chrzanu ze słoika
- 1/2 szklanki śmietanki kremówki
- skórka otarta z cytryny
- 1 łyżki rodzynek
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szybko wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i podsmażyć, by nie ściemniał. Dolać rosół lub wywar, gotować, aż seler będzie miękki. Dodać śmietankę i chrzan oraz skórkę cytrynową i przyprawy. Doprawić do smaku. Na końcu dorzucić rodzynki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wielkanocne
Kuchnia polska
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W