Zupa z selera z chrzanem

Zupa z selera z chrzanem
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 1 korzeń selera
  • 3 łyżki masła
  • 3/4 l rosołu lub wywaru z warzyw
  • 3 łyżki chrzanu ze słoika
  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki
  • skórka otarta z cytryny
  • 1 łyżki rodzynek
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szybko wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i podsmażyć, by nie ściemniał. Dolać rosół lub wywar, gotować, aż seler będzie miękki. Dodać śmietankę i chrzan oraz skórkę cytrynową i przyprawy. Doprawić do smaku. Na końcu dorzucić rodzynki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA