Ekspresowa zupa orientalna
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- litr bulionu wołowego
- seler naciowy
- 3 młode cukinie
- imbir
- 2 źdźbła trawy cytrynowej
- zielona papryczka chilli
- czerwona papryczka chilli
- garść grzybków mun
- 2 jajka
- 4 liście kafiru
- limonka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój cukinię, seler naciowy i imbir, papryczki chilli i wcześniej namoczone w wodzie grzyby mun.
Trawę cytrynową rozgnieć i pokrój w kostkę.
Do rozgrzanego woka wlej olej, wbij jajka i wymieszaj. Następnie dodaj wszystkie pokrojone warzywa. Zalej bulionem i dolej sok z limonki. Zupę zagotuj. Smacznego!
Trawę cytrynową rozgnieć i pokrój w kostkę.
Do rozgrzanego woka wlej olej, wbij jajka i wymieszaj. Następnie dodaj wszystkie pokrojone warzywa. Zalej bulionem i dolej sok z limonki. Zupę zagotuj. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W