Bollito misto
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 kg łopatki wołowej
- 1 kura (kapłon albo pularda)
- ok. 500 g kulki cielęcej
- 500 g surowej kiełbasy wieprzowej przyprawionej czosnkiem
- 3 marchwie
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 nieduży por
- 2 cebule
- sól
- pieprz w ziarnach
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do dużego garnka wlej wodę, wsyp pieprz i sól. Kiedy woda się zagotuje włóż wołowinę. (Mięso ma się ugotować nie tracąc smaku ale nie wygotować do wywaru.) Zmniejsz ogień i pozostaw mięso na gazie na ok. 30 minut. Dodaj pokrojoną na 4 części kurę. Pokrój warzywa i dodaj wraz z cielęciną do gotującego się mięsa. Gotuj około godziny. Włóż półmisek - na którym chcesz zaserwować mięsa - do piekarnika, aby podać mięsa na gorącym półmisku. Nakłuj kiełbasę, zalej ją w rondelku osoloną wodą i podgrzej. Ugotowane mięsa wyjmij z garnka. Pokrój na plastry. Pokrój kiełbasę. Ułóż mięsa i kiełbasy na półmisku. Podawaj z sosem bagnet verd (salsa verde).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W