Jagnięce kofty na sałacie
Oceń przepis:
Przygotował:
Agata Jędraszczak
- Seria kulinarna:
- ImprezuJEMY (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Składniki:
- 0,5 kg mielonej jagnięciny
- 4 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka natki
- 1/2 pęczka mięty
- cytryna
- 1 białko
- sól
- pieprz
- chilii w płatkach
- kmin rzymski
- mix sałat
- owoc granatu
- aromatyzowana oliwa
- sok z pomarańczy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Czosnek posiekać, to samo zrobić z miętą i natką. Dodać do mięsa, razem z sokiem z połowy cytryny i otartą skórką. Przyprawić chilli, kminem rzymskim, solą i pieprzem. Dodać białko. Uformować kofty i nadziewać na bambusowe szpadki. Przykryć folią i czekać na rozpalenie grilla. Na talerzu rozrzucić liście sałaty, skropić sokiem z pomarańczy, aromatyzowaną oliwą i listkami mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W