Tatarki z rostbefu z polskiej krowy rasy czerwonej kolendrą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Przygotowanie:
Składniki:
0,5 kg polędwicy lub rostbefu
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka miodu
1 łyżka sambalu – ostrej pasty z chili
3 ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
kawałek pora i marchewki
kilka listków świeżej kolendry
szczypiorek
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Mięso oczyszczamy z błonek i mocno pieprzymy. Następnie na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju obsmażamy mięso ze wszystkich stron. Tylko kilka chwil by białko się ścięło. Następnie przygotowujemy zalewę. Czosnek siekamy, mieszamy z miodem, sambalem, sosem sojowym i sokiem z cytryny lub limonki. Mięso wkładamy do zalewy i odstawiamy do lodówki do zamarynowania na kilka godzin. Przed podaniem kroimy na jak najcieńsze plastry i podajemy z marchewką, porem i świeżo siekanymi ziołami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W