Chałwa z pistacjami i wodą różaną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:1 filiżanka prażonych ziaren sezamu
2 łyżki słodzika ze stewii
2 łyżki pistacji
1 łyżeczka wody różanej
2 łyżki rodzynek
2 łyżki miodu
nawoskowany papier
Przygotowanie:
Sezam utrzeć w moździerzu. Dodać słodzik i dokładnie wymieszać. Przełożyć sezam do blendera i dodać pozostałe składniki. Rozdrabniać, aż powstanie gęsta masa. Uformować wałeczek i owinąć woskowanym papierem.
Schłodzić przez godzinę w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W