Pascha z mango
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU wielkanoc
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Desery, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- 0,5 kg soft tofu
- 1 dojrzałe mango
- sok z 1/2 cytryny
- 0,5 litra mleka kokosowego
- 6 łyżek cukru pudru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- garść suszonych moreli
- 50 g migdałów pokrojonych w słupki
- 3 łyżeczki agar-agar
- szczypta szafranu
- olej z czerwonej palmy lub olejek różany do smarowania blachy
Sos do polania paschy
- łyżka soku z limonki
- łyżka słodu ryżowego
- skórka otarta z 1/2 limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Szafran zalewamy kilkoma łyżkami gorącej wody i odstawiamy na kilka minut. Obieramy mango, oddzielamy od pestki i miksujemy z tofu, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Mleko kokosowe miksujemy z agarem, zagotowujemy i dodajemy szafran. Po czym mieszamy z tofu wymieszanym z mango i cukrem. Kroimy morele w paski. Dodajemy migdały i pokrojone morele. Mieszamy i całość wlewamy do foremki wysmarowanej olejem palmowym lub olejkiem różanym. Odstawiamy w chłodne miejsce aż stężeje i następnie przekładamy na talerz. W przepisie tym tofu z dodatkiem soku z cytryny możemy zastąpić serem trzykrotnie mielonym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wielkanocne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W