Kuleczki z sera koziego obtaczane w ziołach podane z sałatką z bobu
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 3 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
-
200 g twarogu koziego
- kwiaty i liście oregano
- kwiaty i liście tymianku
- liście bazylii fioletowej drobno posiekane
- nać pietruszki drobno posiekana
- oliwa z oliwek do polania kuleczek
- Sałatka:
- 2 garści ugotowanego i obranego bobu
- kilka liści sałaty
- 1 marchewka pokrojona w cienkie paski
- 1 cukinia pokrojona w cienkie paski
- 1 dymka czerwona cienko pokrojona
- Dressing:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dopraw twaróg solą i pieprzem. Następnie uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, osobno z każdym z czterech rodzajów ziół. Odstaw kuleczki do lodówki na minimum godzinę. Zrób dressing: wymieszaj wszystkie składniki i dopraw solą i pieprzem do smaku. Przygotuj sałatkę: na talerzu ułóż najpierw liście salat, następnie bób, cukinię oraz marchewkę. Polej dressingiem. Wyciągnij kuleczki z lodówki, polej oliwą z oliwek i podaj z sałatką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W