Ziemniaki pieczone z jabłkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 2 duże ziemniaki
- 2 nieduże kwaśne jabłka
- 2 łyżki musztardy dijon
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce wymieszać oliwę z musztardą , solą i pieprzem. Ugotowane na półtwardo ziemniaki pokroić w plastry. Z jabłek wyjąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Plastry jabłek i ziemniaków wymieszać dokładnie z musztardową oliwą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć piramidki z plastrów ziemniaków i jabłek ułożonych naprzemiennie. Na spodzie położyć plaster ziemniaka, na wierzchu zakończyć jabłkiem. Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-200°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W