Casserole

Casserole
Oceń przepis:
151 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z kurczaka
Ilość osób:
4

Składniki:

Do podania:
  • Kromki bagietki lub innego pieczywa np. pajdy chleba chłopskiego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki, ziemniaki i dynię w średniej wielkości kostkę, cukinię w półplasterki.
Na oliwie przesmażamy cebulę, aż zmięknie, dodajemy czosnek, pokrojone ziemniaki i dynię. Podlewamy całość połową bulionu i gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
Dodajemy pieczarki, cukinię, pomidory pokrojone w dużą kostkę i przyprawy. W razie potrzeby dolewamy bulion, jeśli za mocno odparuje.
Na koniec dodajemy mięso obrane z kości i pokrojony w kostkę ser. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze chwilę. Podajemy posypane natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA