Chłodnik z ogórków i awokado z pumperniklem

Chłodnik z ogórków i awokado z pumperniklem
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

do podania: kawałki ogórka, sól i czarny pieprz, pumpernikiel, kapary, czerwona cebula, musztarda zwykła, musztarda francuska, koper

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół i przy pomocy łyżeczki wyjąć pestki. Pestki odłożyć i wykorzystać w innych przepisach.
Wszystkie pozostałe składniki poza mlekiem roślinnym włożyć do naczynia blendera i zblendować na gładki krem. Na koniec stopniowo wlewać mleko i rozrzedzić do odpowiedniej konsystencji.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, schłodzić i podawać z kostkami ogórka, solą oraz pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA