Sałatka z kwiatami
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koszerna
Składniki:
- 1 fenkuł (koper włoski)
- 1 sałata radicchio lub 2 czerwone cykorie
- 150 g pomidorków koktajlowych różnokolorowych
- 100 g malin lub borówek amerykańskich
- 100 g roszponki
- 100 g rukoli
- 150 g brokułów
- jadalne kwiaty (np. goździki, płatki róż, nasturcje)
Sos:
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżki wody
- płaska łyżeczka soli
- 6 łyżek oliwy
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sól i przyprawy wymieszaj z sokiem z cytryny i z wodą. Dodaj oliwę i pieprz. Fenkuł pokrój na średniej grubości krążki. Pomidorki przekrój na połówki, kwiatostany brokułów pokrój na plastry. Składniki ułóż w przezroczystej misce warstwami, dosypując co jakiś czas płatki kwiatów. Polej sosem tuż przed podaniem, ale nie mieszaj. Sałatkę podawaj z grzankami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W