Sałatka z buraków w cykorii
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 2 czerwone cykorie
- 2 małe upieczone buraki
- 1 posiekana szalotka
- łyżka drobnych kaparów
- łyżka posiekanego koperku
Sos
- 2 papryki
- ocet balsamico
- pieprz, sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Papryki w całości wstawić do gorącego piekarnika. Piec, aż skórka będzie czarna i klapnie. Papryki rozerwać nad sitem ustawionym nad miską, obrać ze skórki i oczyścić z nasion. Spływający sok z papryki użyć jak oliwę do przygotowania sosu do sałatki. Wymieszać z balsamico, doprawić solą i pieprzem. Upieczony miąższ papryki wykorzystać do innych celów. Buraki pokroić w drobną kostkę, wymieszać z szalotką, kaparami i koperkiem, połączyć z sosem. Sałatką faszerować pojedyncze listki cykorii.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W