Sałatka wiosenna
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 300 g białego, zwartego sera
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 świeży ogórek
- garść rodzynek
- po dwie łyżki posiekanego koperku i dymki
- 1/2 szklanki majonezu
- 6 łyżek śmietany
- cukier
- pieprz
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rzodkiewki pokroić w ćwiartki, ogórka w kostkę, podobnej wielkości. Połączyć majonez ze śmietaną, doprawić obficie pieprzem, cukrem i solą. Wymieszać sos majonezowy z rzodkiewkami, ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem i rodzynkami. Ser pokroić w kostkę. Delikatnie wymieszać sos z warzywami i serem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W