Dyniowe muffiny z białym serem i adwokatem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z dyni
Składniki:
- Składniki suche:
- 1,5 szklanki mąki krupczatki
- szklanka cukru pudru
- 2 łyżeczki sody
- Składniki mokre:
- 150 g pieczonej dyni
- szklanka maślanki
- ⅓ szklanki rozpuszczonego masła
- 2 jajka
- laska wanilii
- skórka z cytryny
- Masa twarogowa:
- 250 g twarogu
- żółtko
- łyżka cukru
- 2 łyżki ajerkoniaku
- Masło smakowe:
- pół kostki masła
- skórka z cytryny
- łyżka miodu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W jednej misce połącz ze sobą wszystkie suche składniki.
W drugiej misce połącz dokładnie wszystkie mokre składniki.
Następnie do suchych składników dodaj mokre i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj masę twarogową. W misce połącz wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj.
Do papilotek nakładaj porcję ciasta, następnie porcję masy twarogowej. Na koniec dopełnij porcją ciasta. Każdą muffinę oprósz kawałkami orzechów.
Muffiny piecz w 180 stopniach przez 20 minut.
Doskonałym dodatkiem do muffinek będzie masło. Porcję masła utrzyj ze skórką z cytryny i miodem. Podawaj do muffinek. Smacznego!
W drugiej misce połącz dokładnie wszystkie mokre składniki.
Następnie do suchych składników dodaj mokre i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj masę twarogową. W misce połącz wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj.
Do papilotek nakładaj porcję ciasta, następnie porcję masy twarogowej. Na koniec dopełnij porcją ciasta. Każdą muffinę oprósz kawałkami orzechów.
Muffiny piecz w 180 stopniach przez 20 minut.
Doskonałym dodatkiem do muffinek będzie masło. Porcję masła utrzyj ze skórką z cytryny i miodem. Podawaj do muffinek. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W