Sałata lodowa z rukolą, boczkiem i prażoną dynią
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 350 g sałaty lodowej
- 150 g rukoli
- 40 g pestek dyni
- 4 plasterki boczku
- 2 łyżeczki oliwy
- 2 małe szalotki
Składniki sosu
- 3 łyżki oliwy pieprzowej lub chili z czosnkiem
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 0,5 łyżeczki cukru
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrojony w kostkę lub paseczki boczek usmaż na oliwie. Kiedy się zezłoci dodaj pestki dyni. Smaż jeszcze przez chwilę mieszając, żeby pestki podsmażyły się równomiernie. Obierz i drobno posiekaj szalotki. Wymyj i osusz rukolę. Pokrój sałatę lodową. Na półmisku rozłóż sałaty, posyp szalotką.
Wlej do słoiczka składniki sosu. Wymieszaj. Polej sosem sałatę. Na koniec obsyp boczkiem i pestkami dyni.
Wlej do słoiczka składniki sosu. Wymieszaj. Polej sosem sałatę. Na koniec obsyp boczkiem i pestkami dyni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W