Wiosenna sałatka z rukwią wodną

Wiosenna sałatka z rukwią wodną
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 10 garści rukwi wodnej bez łodyg
  • segmenty wycięte z trzech pomarańczy, bez albedo
  • 2 duże, dojrzałe awokado, pokrojone na kawałki
  • musztardowy dressing na nerkowcach, ¼ objętości z przepisu Annabel Langbein

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rukiew, segmenty pomarańczy i awokado włóż do dużej miski. Wyciśnij sok z resztek pomarańczy i lekko wymieszaj. Skrop dressingiem. Podziel na 8 talerzy i od razu podawaj.

Wskazówki:
W przepisie można wykorzystać dowolne liście sałat.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA