Sałatka tabouleh
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska, Kuchnia marokańska
Składniki:
- 350 g kuskusu błyskawicznego
- 175 ml soku z cytryny
- 175 ml oliwy
- pół miarki posiekanej drobno natki pietruszki
- pół miarki posiekanej drobno mięty
- 2 pokrojone średnie pomidory
- pokrojona czerwona papryka
- drobno pokrojona cebula
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać kuskus w soku cytrynowym z oliwą. Odstawić, żeby spęczniał, na 1 – 2 godz. w temp. pokojowej, od czasu do czasu mieszając. Kuskus powinien być al dente. Wmieszać zioła, pomidory, paprykę i cebulę. Dobrze doprawić, w razie potrzeby dolać soku cytrynowego. Zakryć i schłodzić przez noc w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W