Sałata cezara z kurczakiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
Składnik główny
Wkładka
- pierś kurczaka
- oliwa extra vergine
- sól, pieprz
Dodatki
- garść małych grzanek z bułki
- 3 łyżki plasterków parmezanu
Sos
- 2 ząbki czosnku
- 3 fileciki anchois
- żółtko
- łyżka musztardy dijońskiej
- sok z 1/2 cytryny
- 80 ml oliwy extra vergine
- sól, pieprz,
- sos Worcester
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utrzeć czosnek z solą, rozgnieść widelcem anchois i wymieszać z żółtkiem, ubijać wlewając stopniowo oliwę, aż sos stanie się majonezowy. Doprawić łyżeczką dijońskiej musztardy, sokiem z cytryny, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną sosu Worcester. Pierś kurczaka rozbić, doprawić oliwą, solą i pieprzem, zgrillować. Liście rzymskiej sałaty wymieszać z sosem, ułożyć na indywidualnych talerzach, posypać grzankami i parmezanem. Kurczaka pokroić w paseczki i gorącego układać na sałacie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W