Sałata cezara z kurczakiem

Sałata cezara z kurczakiem
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Składnik główny

Wkładka

Dodatki

Sos

  • 2 ząbki czosnku
  • 3 fileciki anchois
  • żółtko
  • łyżka musztardy dijońskiej
  • sok z 1/2 cytryny
  • 80 ml oliwy extra vergine
  • sól, pieprz,
  • sos Worcester

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Utrzeć czosnek z solą, rozgnieść widelcem anchois i wymieszać z żółtkiem, ubijać wlewając stopniowo oliwę, aż sos stanie się majonezowy. Doprawić łyżeczką dijońskiej musztardy, sokiem z cytryny, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną sosu Worcester. Pierś kurczaka rozbić, doprawić oliwą, solą i pieprzem, zgrillować. Liście rzymskiej sałaty wymieszać z sosem, ułożyć na indywidualnych talerzach, posypać grzankami i parmezanem. Kurczaka pokroić w paseczki i gorącego układać na sałacie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA