Francuskie tosty z salsą truskawkową
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Składniki:
- 1 kg truskawek
- krzaczek mięty
- limonka
- 50 g cukru kandyzowanego
- szczypta pieprzu
- chałka
- 200 ml mleka
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 50 g masła
- 2 jajka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Truskawki pokrój na ćwiartki. Dodaj do nich posiekaną miętę, sok z limonki, cukier kandyzowany oraz odrobinę pieprzu. Wstaw je na godzinę do lodówki by smaki dobrze się przegryzły. Czerstwą chałkę pokrój na grzanki grubości kciuka. Mleko zagrzej z cukrem waniliowym. Jajka roztrzep w miseczce. Masło roztop. Tosty maczaj w mleku następnie w jajku. Piecz je na grillu z obu stron smarując je masłem aż nabiorą złocistego koloru. Podawaj je gdy są jeszcze gorące razem z salsą.
© Jacek Sikora
© Jacek Sikora
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W