Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 3 filiżanki jogurtu naturalnego
- 1 filiżanka twarożku
- ćwierć filiżanki słodzika ze stewii
- szczypta cynamonu
- szczypta czarnego pieprzu
- pół łyżeczki kardamonu
- ćwierć łyżeczki gałki muszkatołowej
- pół łyżeczki szafranu
- 1 filiżanka niesolonych, surowych pistacji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jogurt wymieszać z twarożkiem i przełożyć do cedzaka wyłożonego gazą. Odstawić na 12 godzin.
Szafran rozpuścić w odrobinie letniej wody. Dodać do odsączonego jogurtu razem ze słodzikiem, cynamonem, pieprzem, kardamonem, gałką muszkatołową i połową posiekanych pistacji. Wymieszać i schłodzić.
Przed podaniem posypać resztą posiekanych pistacji.
Szafran rozpuścić w odrobinie letniej wody. Dodać do odsączonego jogurtu razem ze słodzikiem, cynamonem, pieprzem, kardamonem, gałką muszkatołową i połową posiekanych pistacji. Wymieszać i schłodzić.
Przed podaniem posypać resztą posiekanych pistacji.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W